Main menu:

Zoek

Magazine

Archief

8h of Spa - Opgave voor Mertens/Le Grelle

De “8 Hours of Spa” beloofden heel spannend te worden, en bleven dit tot juist voor het afvlaggen van de wedstrijd.
16u00. Na de door regen geteisterde trainingen, mocht de Honda CBR1000 ABS n° 45 van Stéphane Mertens, Sébastien Le Grelle en David Drieghe vanop een tweede plaats vertrekken.

Een startprobleem zorgde ervoor dat Stéphane direct in de aanval moest om de eersten bij te benen. Hij bemachtigt een 3de plaats en nadert op de leiders Mazuecos/Daemen voor Jadoul/ Dutronquois, de wedstrijd is goed van start gegaan en de favorieten zijn op post.

Sébastien Le Grelle neemt het stuur over, de Honda presteert formidabel op dit circuit en neemt de 2de plaats over en komt ook aan de leiding net voor de pitstop. Om ongeveer 18u, een eerste opgave door de val van Mazuecos, een opgave van één van de favorieten.

19h40. Wanneer hij zich opmaakt voor zijn 3de relais, net als Stéphane terug de eerste plaats overneemt van Jadoul, krijgt hij te maken met een plotse sterke terugval van de motorkracht. Na een snelle kontrole in de box, volgt de ontnuchtering, de opgave is onvermijdelijk.

Het einde van de wedstrijd verloopt zeer geanimeerd, de titelstrijd speelt zich af bij deze laatste wedstrijd. Het is het team Jadoul/Dutronquois die wint voor Marnix D’Hondt/Mario Van Vossel (Honda/Honda winnaar van de 1000 Klasse Cup) en Martin Scherrer/Niggi Schmassmann. Marc Fissette en Fabian Le Grelle eindigen 4de en winnen zo in extremis de titel van Belgisch Kampioen Endurane 1000cc ten nadele van Mertens/Le Grelle.

Zo dicht bij het doel…
Zoals het ganse team, was Stéphane zeer teleurgesteld
“het is echt heel jammer om de titel te verliezen na een heel mooi seizoen die ons vier van de vijf overwinningen opleverde. We hadden tot nu toe nog geen enkel probleem met onze motor.
Dat is racen, ondanks dat heb ik heel veel plezier beleeft aan het stuur van deze HONDA CBR1000 ABS.
Ik bedank het ganse team voor de geleverde inspanningen, de sponsors Honda Belgium, Bridgestone, Honda Degand, Richa, DC-Afam, Shark, Wanty, Bikers Days, Publi-Lux, Dholda, Spirit alsook aan alle personen die ons zijn komen steunen.
Ik wil natuurlijk ook mijn teamgenoot Sébastien Le Grelle heel hartelijk bedanken die zich als een leeuw verdedigde zowel op als naast het circuit om deze structuur op poten te hebben gezet.”

De andere wedstrijden 600 en 1000 werden beiden gewonnen door Vincent Lonbois. Sébastien Le Grelle eindigde tweemaal 2de in de 600, werd 4de en 3de in de 1000cc klasse. Hij blijft stevig aan de leiding in beide kampioenschappen van België.

Hier vindt je de resultaten :
www.bikersdays.com - www.fmwb.be - www.fmb-bmb.be

Ecrivez votre message…